Intro Digitaal Archief


Modelbotenclub Titanic heeft naast een papieren archief met zo'n 2380 boten ook een digitaal archief. Zowel het papieren archief als het digitale archief worden voortdurend bijgewerkt (digitaal laatste update 2022-10-28). Het papieren archief varieert van een simpele tekening tot soms de oorspronkelijk bouwtekeningen van een origineel schip. Het papieren archief is in te zien tijdens club avonden (donderdag van 19.30 tot 22:00 uur).

In  het digitale archief is elke boot voorzien van een beeltenis (foto of tekening). Deze afbeeldingen geven een indicatie hoe zo'n schip er uit ziet/zag en deze kunnen afwijken met de map in het papieren archief. 

Eind 2022 is er een aanvulling geweest van het digitale archief. Het betreft hier meer dan 1000 boten (pdf). De informatie over deze boten is alleen maar digitaal beschikbaar maar vaak is er meer dan een tekening of illustratie en achtergrond informatie beschikbaar.

Als je per subcategorie de boten bezoekt zie je eerst de tekeningen waarvan er een papieren map in het archief zit en vervolgens zie je onder 'Aanvulling' de onlangs, digitaal toegevoegde boten. 

Heeft u thuis nog tekeningen of foto's van schepen dan verzoeken wij u deze ter beschikking te stellen. U kunt hiervoor contact op nemen met de Secretaris, deze zal u dan in contact brengen met Frans, verantwoordelijk voor de toestandkoming en het beheer van het tekeningarchief. Of nog beter, kom gezellig langs op donderdag. De koffie staat klaar.

 1. Intro Digitaal Archief (Dit document)
  1. Digitaal archief (Sub)Categorieen (Overzicht per (sub)categorie)
  2. Digitaal achief landen (Gebruikte landen afkortingen, 50 landen)
 2. Foto's per subcategorie  
  1. A Zeilschepen (incl. aanvullingen)
  2. B Stoom en motorschepen (incl. aanvullingen)
  3. C Marine Stoom- en Motorschepen
  4. D Diverse Scheeponderdelen / Allerhande
  5. F Schepen in flessen

Naast tekeningen heeft Titanic ook een boekenkast over modelbouw maar ook over de diverse soorten boten zoals opgenomen in tekeningen archief. Ook daarvoor zijn we geïnteresseerd in uw bijdrage.