mbcTitanic, een vereniging van modelbouwers.

Onze leden bouwen thuis aan hun eigen modellen. Deze modellen worden ontleend aan bouwdozen of tekeningen. Gebouwd wordt in hout, aluminium, plastic en zelfs schuim en papier. De scheepstypen variëren van binnenvaartschepen tot zeiljachten en van slepers tot vrachtschepen. Alles is op elk niveau mogelijk, zowel radiografisch bestuurd als statisch.

Een scheepsmodel maken hoeft niet duur te zijn. Van gebruikt hout is het mogelijk een prachtig schip te maken. De kosten zijn dan zeer beperkt. Het is ook mogelijk een bouwdoos te kopen. Deze zijn in alle prijsklassen verkrijgbaar.

Techniek

Scheepsmodelbouw omvat veel uiteenlopende technieken. Zo beginnen de meeste bouwers met het bewerken van hout. Metalen zoals messing en aluminium worden ook wel gebruikt, net als kunststoffen . Dat moet dan worden gemonteerd waarbij verschillende lijmtechnieken worden gebruikt. Daarna komt de techniek van het schilderen en schuren aan bod. Electrotechniek maakt het mogelijk het schip radiografisch te besturen. Laat u door al deze verschillende technieken echter niet afschrikken. Binnen Modelbotenclub Titanic helpen wij elkaar waar

RC besturing  Een schip op afstand bestuurbaar maken is met de huidige technieken goed mogelijk. Wel moet een zender en ontvanger worden aangeschaft. De prijzen van deze apparatuur hangt af van de kwaliteit en de grootte van de zender. Voor minder dan Eur 100,-- is een 4 kanaals 2,4 ghz zender al verkrijgbaar.

Jong en oud 

Scheepsmodelbouw is een technische hobby voor jong en oud. Met enige handigheid is iedereen in staat een scheepsmodel te bouwen. Dat kost tijd, geen groot geduld. Een scheepsmodel wordt in onderdelen gebouwd. Samen vormen die uiteindelijk het hele schip. Modelbotenclub Titanic verenigt de kennis die nodig is om scheepsmodellen te bouwen. Daarnaast biedt de vereniging veel gezelligheid en ruimte om vriendschappen te sluiten

Clubgebeuren 

Iedere donderdagavon is het clubhuis van Modelbotenclub Titanic geopend. Leden en gasten zijn daar altijd welkom.  Indien u vragen heeft over onze club of over scheepsmodelbouw, dan kunt u contact opnemen met de Secretaris van onze vereniging. Ook kunt u op donderdagavond of op zondagmiddag een bezoek brengen aan ons clubhuis aan de Oosterplasweg 71 te 's-Hertogenbosch. U bent altijd van harte welkom. Zo nu en dan organiseert de vereniging ook lezingavonden. Dan worden de belangrijkste technieken van de scheepsmodelbouw uit de doeken gedaan. 

Elk jaar opent het jaarprogramma met de traditionele nieuwjaarsborrel. De leden en hun partners treffen elkaar dan in het clubhuis en onder het genot van hapjes en drankjes wordt het dan altijd een hele gezellige en vrolijke middag. Die middag staan de boten niet centraal en laat de club zien dat ze méér biedt dan alleen scheepsmodelbouw nodig

Tekeningenarchief

De club beschikt over een uitgebreid tekeningenarchief. Hierin zijn honderden tekeningen van zeer uiteenlopende scheepstypen terug te vinden. Een belangrijke informatiebron voor onze leden. Daarnaast beschikt de club over een kleine maritieme bibliotheek. Daarin zijn vele jaargangen opgenomen van enkele modelbouwtijdschriften.

Tenslotte zijn er dan nog de vele, enthousiaste en ervaren modelbouwers die eigenlijk niets liever doen dan al uw vragen beantwoorden.  Modelbotenclub Titanic beschikt over een eigen clubhuis alwaar de leden samenkomen. Naast de gezelligheid rondom de bar is er dan altijd gelegenheid om bouwzaken te bespreken.

Naast het clubhuis ligt een groot waterbassin waarin kan worden gevaren. En tegenover het clubhuis ligt de Oosterplas. Daar is ruimte voor met name de zeilers

Modelbotenclub Titanic bezoekt jaarlijks een aantal maritieme evenementen. Soms wordt dan het mobiele vaarbassin meegenomen. De leden laten aan het publiek zien wat ze zoal gebouwd hebben. Wij mogen ons altijd verheugen op grote, warme publieke belangstelling.